Volte prosím menší zlo

Nemám moc rád ODS, KDU ani zelené, a přece je půjdu volit. V hluboké pokoře bych vás chtěl poprosit, moji milí čtenáři, abyste do toho šli se mnou.

Demokracie není od toho, aby se Ferda Mravenec stal premiérem, ale aby šel Brouk Pytlík od válu.

Neznámý debatér kdysi v diskusi

Proč vás otravuji volbami

Nerad publikuji na odborném serveru něco, co nesouvisí s tématem, ovšem:

Proč nejít volit

Jsou lidé, kteří nechtějí politiku podporovat, a tak volit nechodí. Tento přístup je legitimní. Za každý hlas dostává politická strana sto korun státního příspěvku. Kdo nejde volit, nepodporuje dnešní politiky.

Principiální nevoliče tedy hluboce respektuji. Ale je blbost nejít volit jen tak z lenosti.

Proč nevolit KSČM

Jsou to vlastizrádci. Zaprodali nás Rusům a jsou na to hrdí. Hamba!

Proč nevolit ČSSD

Už vládnou osm let a je to velmi špatné. Přečtěte si prosím http://cssd.unas.cz, pokud snad myslíte, že by stálo za to volit ČSSD. Nevolte prosím ČSSD ani kvůli svým sociálním jistotám, protože ČSSD ve skutečnosti potřebuje lidi v nejistotě, a proto žádnou jistotu neposkytnou. Vy snad věříte na důchod?

Proč nevolit ODS

ODS má velmi špatný styl. Slabinou je zejména Topolánek a Tlustý.

Přestože jsou v čele ODS hodně divní lidé, budu ODS volit. Tato strana má program a smysl, je jedno, že má prachmizerné představitele. Je to menší zlo.

A co KDU-ČSL

KDU-ČSL není špatná volba, možná bych je volil. Jejich program se mi líbí asi nejvíc ze všech, je to moderní strana. Jako jediní se jasně vymezují proti komunistům. Mám ale výhrady:

Zelení?

Zelení mají výbornou kampaň a v osobě Bursíka výborného lídra. Dělá na mě dojem. Jako nová strana přinesou zelení do sněmovny trochu čerstvého vzduchu. Doporučuji Zelené volit.

Co další strany

Škoda hlasu, ale pokud si nevyberete v parlamentních stranách, je rozhodně dobrý nápad podpořit nějakou neparlamentní stranu, aby mohla dostat šanci příště. Například Reformní liberály nebo Evropské demokraty, protože mají jasný program.

Volte prosím ODS, KDU nebo Zelené

Přál bych si po volbách tuto koalici. Přál bych si po volbách změnu. Vím, že to nebude ideální, ale bude to krok vpřed. Prosím pojďte volit se mnou.

Díky.

 

Dušan Janovský

31.5.2006, psáno v Moskvě

 

A nakonec motivační výhrůžka: Pokud budu platit tak vysoké daně jako nyní, budu muset moc pracovat a nezbude mi čas na psaní návodů.

Druhá motivační výhrůžka: Jestli to tady kvůli komunistům a ČSSD bude vypadat tak příšerně jako v Moskvě, tak uteču na Slovensko a budeme muset dělat srazy v Bratislavě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní

Základy Prvky stránek Tvorba webu

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.