Yuhůův weblog o webu

ve čtvrtek 16. prosince 2004

Zamyšlení nad Interzenem 2004

Letošní ročník soutěže Interzen pořádaného serverem Interval.cz měl podstatně vyšší úroveň než ročník loňský. Jako jeden z porotců mohu prohlásit, že bylo téměř šílené ze čtyřiceti velmi dobrých stránek vybrat šest vítězných. Nakonec jsem byl nucen vylučovat projekty i na základě drobných chybek.

Na výsledky se můžete podívat. V Interzenu zvítězila stránka Gymnázium Na Vítězné pláni. Web je to celkem slušný a dobře ilustruje obtížnost výběru a rozdílnost názorů porotců. Mezi mými favority stránka tohoto gymnázia rozhodně chyběla jen z toho důvodu, že se s vypnutými obrázky nelze bez koukání do titulku dozvědět, na jaký web jsem se to vlastně dostal. Stejně jako loni:

... nikdy jsem nespatřil logo vítězného serveru (ale ta bílá plocha nahoře klikala podle očekávání). (Napsal jsem před rokem.)

Je vidět, že za rok se úroveň soutěžních webů zlepšila. Zlepšení vidím i ve svém každodenním procházení českými stránkami, nejenom při hodnocení soutěže. A to zdůrazňuji, že obvykle procházím web bez zobrazených obrázků! Myslím, že moc nepřestřelím, když řeknu, že český webdesign je před světem momentálně o půl kroku napřed.

Nejčastější chyby mám v úmyslu rozebrat v nějakém příštím článku, teď jdu spát. Zatím se můžete podívat na můj nudný pracovní excelovský soubor (54kB) se zběžným hodnocením všech projektů. Poděkování patří Vilému Málkovi za uspořádání soutěže a za hodně práce, kterou tomu dal. Vítězům gratuluji a posílám poklonu všem účastníkům soutěže. Mezi soutěžními projekty jsem totiž nenašel žádnou špatnou stránku.

Na totéž téma: Plaváček, David Špinar, Jan Bien, Pixy

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Dušan Janovský, janovsky@gmail.com