Software na tvorbu webu

co používají profesionálové

odkazy na přehledy software - úvod

Kdysi jsem na weblogu vyzval, aby weboví profesionálové popsali, jaké programy používají pro práci na webu. Ozvalo se mi docela dost reakcí, odkazy na ně uvádím níže. Text původního článku je dole.

Odkazy na přehledy software

 

Pokud chcete přidat odkaz na svůj přehled software, napište mi, prosím.

Tento článek původně vyšel na weblogu

Znám málo dobrých programů na tvorbu webu. Kamarádi bloggeři, rozepište se prosím o těch svých!

V posledním roce se na odborných webech roztrhl pytel s přemoudřelými radami o tom, jak se co má dělat. Navigace tak a tak, validita tak, css tak. Kalendář příspěvků, elektronický obchod, galerie fotografií, rss zdroje -- ano, to všechno bych chtěl. Chtěl bych to dělat jednoduše, ale ne ručně.

Každý řemeslník vám řekne, že základem je nářadí. Ano, můžu si fotky zmenšovat v Malování a kód galerie smolit znak po znaku. Hodně lidí to tak i dělá. Nebo můžu použít nástroj, který mi celou galerii udělá sám. Jenomže jak ho mám použít, když žádný takový nástroj neznám? Nebo když znám pouze nástroje plodící nekvalitní kód? Lidem, kteří znají dobré nástroje, se to radí.

Sledujíce různé blogy si mi lidé stěžují, že je to nuda. Všichni prý jenom papouškují cizí myšlenky, nic vlastního. Tak fajn, tady máme téma. O software na tvorbu webu se dá psát dlouho.

Měl bych ale malou úchylku, jestli mohu. Chtěl bych psát primárně o software, který neběží na serveru, ale na mém počítači. Proč? Protože to nejsem jenom já, kdo se potřebuje poučit. Jde hlavně o spousty lidí, kteří s webem začínají a server nemají (či se serveru dokonce bojí).

V příštím díle vám nastíním, jak si představuju ideální softwarovou výbavu na off-line tvorbu webu, tedy co by to všechno mělo umět. A třetí díl bude o tom, co sám reálně používám. Pokud se zatím pustíte do psaní o svých faforitech, třeba tím někomu pomůžete.

Související: Mých Top 10 SW 2003, Jiří Bureš + komentáře, conBlog, 30.12.2003

 

 

Publikováno 20. dubna 2004

8.2.2016 článek zredukován smazáním deseti nefunkčních odkazů

Tento článek je původně z weblogu

 

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní

Články Katalog zdrojů SEM SEO

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.