Problém: nejde zobrazit zdroj

Explorer občas neumí zobrazit zdroj. Na příkaz zobrazit > zdroj se nic nestane.

Zkontrolujte si nastavení adresáře (složky) Temporare Internet Files. To je adresář, kam si Explorer ukládá kopie prohlížených souborů. Vyskytuje se buďto v adresáři windows (C:\windows\ na 98) nebo v Document and Settings\Uživatel\Local Settings\

Pomůže smazat cache

V první řadě zkuste smazat obsah té složky (adresáře). Jde to udělat z Exploreru Nastavení > Možnosti > Obecné > Dočasné soubory > Odstranit. Nebo obsah té složky smazat ručně. Toto řešení často funguje na windows XP a asi i na Windows 2000.

Proč: Notepad se snaží načíst soubor právě z toho adresáře. Pokud je obsah adresáře příliš velký, Notepad jej nedokáže přečíst. Tím spíše, že je obsah kódovaný a nějak archivovaný.

Zkontrolujte práva

Pokud nemá aktuální uživatel přístup do adresáře Temporary Internet Files, taky se mu to nezobrazí. Přejděte k té složce, dejte vlastnosti a nastavte volnější práva. Toto řešení zabíralo na Windows 98 a Windows NT.

Někdy stačí jenom aktualizovat stránku

Stránky, co mají zakázáno cacheování, se nechtějí zobrazovat po nějakém krátkém čase. Stává se to na W98. Pomůže obnovení stránky.

Jak to obejít

Pokud nic nepomůže, můžete si zobrazovat zdroj tak, že nastavíte nějaký program (třeba notepad) jako výchozí editor (Nastavení > Možnosti > Programy). Pak je ale třeba na zobrazení zdroje dávat příkaz Soubor > Upravit.

Jindy pomáhá Ctrl + N a opětovný pokus o zobrazení zdroje.

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní

Články Katalog zdrojů SEM SEO

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.