Blog nerozbíjí strukturu webu

Pod článkem na Lupě o weblozích se rozpoutala zajímavá diskuse. Marek Prokop potom ve svém blogu vysvětlil, že blogy vítězí přitažlivostí pro autory, protože (volně opsáno):

Souhlasím. Měl bych ještě jeden postřeh.

Než jsem si začal psát deníček (a později navíc i tento blog), měl jsem problém, kam do svých stránek zařazovat svoje postřehy. Mohl jsem napsat úplně novou stránku, ale trávil jsem spoustu času přemýšlením, kam ji ve struktuře webu zařadit.

Většina lidí když si dělá nové stránky, tak si nakreslí pavouka a předem rozplánuje strukturu a navigaci. Těžiště informací se s vývojem webu ale posouvá trochu jinam, než jak předpokládalo základní rozkreslení. Například v prvním nákresu pavouka bývá slavná rubrika první úrovně "KONTAKT", aby se při realizaci zjistilo, že se na ní dá dát tak akorát email a telefonní číslo.

Pokud nový web běží a má být aktualizován, zpravidla se časem zjistí, že těžiště obsahu se navzdory původnímu nákresu posunulo úplně jinam. Než každou chvíli předělávat rubriky a vymýšlet nového pavouka, jednodušší je prostě založit weblog a nový obsah přidávat do něj.

 

Publikováno 30. dubna 2003

Tento článek je původně z weblogu

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní

Články Katalog zdrojů SEM SEO

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.