Moje blogma

Odkazovat na dobré stránky.

Když jsem se minulý týden probíral českým webem, abych o tom sem něco napsal, spousta věcí mě zaujala. Jenže negativně. Když jsem si později procházel svoje poznámky, bylo to jenom samé "tohle musím pomluvit" nebo "takto vypadá příšerná stránka". Možná by se to sice zajímavě četlo a mohly by z toho vzniknout napínavé názorové války, ale to je tak to poslední, na co teď mám čas.

Pomalu jsem si tedy vybíral oběť, když jsem si uvědomil chybnost svého počínání. Proč odkazovat špatné stránky? Jenom abych je pomluvil? 

Weblog Sovy obsahuje zajímavé zásady, které v kontextu svého příspěvku zanikly:

 Snažím se zde v Sově dodržovat dvě jednoduché zásady – neodkazovat na špatné články a ani na sebelepší články neodkazovat dvakrát. ... (Marek Prokop, Weblog Sovy v síti, 06. 04. 2003 

Ono je totiž strašně lehké napsat příspěvek o tom, že něco je někde špatně. Je to sice jednoduché čtení, jednoduché psaní, ale čtenář si z něj skoro nic neodnese. Špatné stránce navíc se přidává popularita, kterou si nezaslouží.

Když nedávno mezi českými weblogy probleskovaly snahy o jakési blogistické dogma, vyšumělo to do ztracena. Já jsem si dnes zkusil definovat svoje blogistické dogma (zkráceně blogma). Vyšel jsem z těch dvou bodů. Zopakuji je:

Přišlo mi to jako výborný začátek, jen trochu málo stručné a dost negativní. Druhý bod jsem pak shledal nedůležitým, první obměnil a vyšlo mi to krásně. Takže Yuhůovo blogma:

 

Publikováno 5. května 2003

Tento článek je původně z weblogu

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní

Články Katalog zdrojů SEM SEO

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.