Stažení programu FrontPage 2003

FrontPage 2003 je asi nejlepší wysiwig HTML editor pro české prostředí, což překvapivě platí i v roce 2021. Jde stáhnout porůznu z webu, ale ne všechny archivy jsou v pořádku a virů prosté. Proto dávám instalačku i sem.

Stáhnout program Microsoft FrontPage 2003 - zip

Odkaz vede na zip soubor, který se jmenuje frontpage-2003.zip. Je to zip archiv s instalačními soubory.

Instalace

Na systému Windows nezáleží.

  1. rozbalte zip do libovolné složky
  2. přejděte do složky a najděte soubor setup.exe
  3. spusťte ho
  4. instalace se zeptá na kód. Kód je uvedený v souboru serial-number.txt, který je součástí rozbaleného archivu. Nebo můžete použít i jiný kód z webu. Tenhle kód jsem otestoval a funguje. (Sám jsem měl kdysi FrontPage 2003 koupený a používám jiný svůj sn kód.) Kopírování kódu po úsecích je trochu pakárna, ale co už.
  5. z volitelných součástí nebudete potřebovat vůbec nic. Stačí nainstalovat základní program a asi se nevyhnete instalaci nápovědy (která je k ničemu - skutečnou nápovědu jsem se pokusil sepsat na tomto webu).
  6. cílový adresář si můžete zvolit, ale standardní umístění je OK

Po spuštění to bude chvíli otravovat s nějakými dialogy. Je fajn si vyčistit prostředí od zbytečných panelů a nastavit všude češtinu.

FrontPage 2000 - page options, tedy hlavně Spelling na češtinu.

FrontPage 2000 - nastavení webu, tedy hlavně kódování UTF-8.

Další věci už popisuji na jednotlivých stránkách této nápovědy. Nápověda k FronPage je psána k verzi FrontPage 2000, která byla ale velmi podobná, takže je zbytečné ji přepisovat. Jediná významná změna ve FP 2003 jsou DWT šablony, které tu sice nepopisuji, ale doporučuji je používat.

Problémy s instalací

Občas jsem si všimnul, že FrontPage 2003 nejde nainstalovat na systém, kde už běží 64bitové Office. Řešení je buď nainstalovat 32bitové Office (to ne každý chce), nebo raději zvolit Expression Web 4.

Stažení novější verze, Expression Web 4

FrontPage 2003 byla poslední verze FrontPage. Další verze se jmenovaly Expression Web a byly součástí jiných programových balíků než MS Office. Chcete-li stáhnout Expression Web, můžete. Počítejte ale s tím, že nedokáže kontrolovat češtinu.

 

Reklama

www.webhosting-c4.cz, extra rychlý SSD webhosting s doménou v ceně
o tvorbě, údržbě a zlepšování internetových stránek

Návody HTML CSS JavaScript Články Ostatní
Encyklopedie FrontPage Reklama PHP Server

Jak psát web píše Yuhů, Dušan Janovský. Kontakt.